Малкия брат те наблюдава - премиера в София, Враца, Монтана

Николай Фенерски 19 януари 2016 в 10:08 2697 0

Джордж Оруел пише за бъдещето. Там има един Голям брат, който е установил абсолютен контрол и дори има полиция на мисълта. В "1994" става дума за недалечното минало. Винаги и във всяко минало има неща, за които да съжаляваме, за тях ни съобщава след време, ако все още е жив, Малкия брат, който е някъде там вътре из сърдечните ни камери и следи не само мислите, но и чувствата ни. Наричат го още и Съвест. Биг Брадър е насилник, Смол Брадър е деликатен и си тръгва от теб, ако не го зачиташ. Тази книга е насочена към вътрешното пространство, към търсенето на опрощение, към запазването на душата от наранявания и беди.

През 1994 на различни хора им се случиха различни неща. Поколението на Фенерски тогава беше на 20 и се учеше да се грижи за Родината си, да я обича безвъзмездно, докато тарикатите и мошениците разпарчетосваха и изнасилваха в същия тоя момент същата тая Родина.

"1994" е и любовна история. Но всъщност история за любовта, която ни придава форма и съдържание и ни кара да продължаваме войната без страх.

Представянето на романа в София ще бъде на 21 януари, четвъртък, от 19 часа в Бар Дада на ул. "Бенковски" 10.

Следва 22. 1. от 19 часа - представяне във Враца, рок-клуб Алкатрас.

25. 1. от 17,30 - представяне в Монтана, Регионална библиотека "Гео Милев".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика