Кунева: Бареков не може да изкуши нашите избиратели

ОFFNews 11 май 2014 в 18:51 3906 24

Меглена Кунева
Меглена Кунева

Не виждам партията на Николай Бареков като екзекутор на Реформаторския блок. Няма човек, който да харесва блока - това са десните избиратели от началото на 90-те - и който да бъде изкушен от господин Бареков.

Това заяви водачът на листата на дясната коалиция Меглена Кунева в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия в отговор на въпрос на водещия ще се превърне ли "България без цензура" в екзекутор на реформаторите след вота.

Знам, че тяхната партия предлага пари. Т.е. те имат щатни служители, които получават заплата, за да бъдат от апарата на "България без цензура". Нещо, което на нас и през ум не ни минава, добави Кунева. 

Тя сподели, че не се чувства засегната от бившия лидер на ДСБ Иван Костов, който обяви, че ще използва преференцията на изборите и няма да гласува за водача, а за втория в листата - Светослав Малинов. "В нашата листа всички сме равни. Да, разбира се, че мога да бъда заобиколена. От 200 хиляди души само 200 е достатъчно да изберат един от нас и всички гласове ще отидат към него", обясни Меглена Кунева.

Бившият еврокомисар коментира с усмивка и напомнянето, че Костов я нарече "червена кукувица": "Това е обидно. Не е хубаво казано. Аз не размятам дядовците си. Ако бяхме преди '89, вероятно моят съпруг щеше да отговаря, че е женен за дъщерята на Щилиян Кунев."

Водачката на листата на РБ посочи и няколко причини, заради които избирателите според нея би трябвало да изберат тяхната формация. Едната е подкрепата им за Европейския енергиен съюз, членството в който би гарантирало възможността на страната ни да договаря по-евтини доставки на газ на едро и по-предвидими цени в перспектива за индустрията и за домакинствата. Друга причина според нея е фактът, че българските евродепутати в следващия мандат ще контролират разпределението на над 1000 милиарда евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!