ГЕРБ ще регистрира кандидата си за кмет на София

OFFNews 25 септември 2023 в 08:29 1643 0

избори

Снимка БГНЕС

ЦИК

Коалиция ГЕРБ-СДС ще регистрира днес кандидата си за кмет на София в ОИК-София. Документите за регистрацията на кандидата за кмет и на кандидатите за районни кметове и общински съветници ще бъдат подадени в 10:00 часа, съобщиха от централата на ГЕРБ.

По-рано лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че изборът ще е между шестима кандидати. Едно спряганите имена за градоначалник на столицата е на Антон Хекимян, бившият директор на директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV, който преди ден обяви, че напуска телевизията.

Социологът Андрей Райчев коментира, че ако Хекимян е кандидатът на Борисов за кмет на столицата, той има шанс да победи номиниранията от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Боряна Димитрова от Алфа рисърч обаче прогнозира, че Антон Хекимян е известен и ще може да мобилизира гласове, но ще му трябва време, "за да влезе в кметските обувки". По думите ѝ популярността сама по себе си не е достатъчна.

По-рано Борисов обяви кандидатурата на партията за кмет на Пловдив. Това досегашният кмет на район "Тракия" Костадин Димитров.

До момента в битката за София влизат Васил Терзиев, номиниран от ПП-ДБ, кандидатът на "Възраждане" Деян Николов, номинираната от БСП Ваня Григорова, кандидатът на ИТН Ивайло Вълчев и номинираният от ВМРО Карлос Контрера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!