Константинов: ГЕРБ ще има с 20 депутата повече от БСП

Елица Мартинова 30 април 2013 в 11:14 1903 9

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутата и не повече от 25, каза в интервю за „Фокус“ Михаил Константинов, член на борда на директорите на „Информационно обслужване“.

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутата, а БСП – около 75-80“, допълни Константинов.

Според изчисленията му ДПС ще получат около 30 мандата, а „Атака“ и Волен Сидеров ще бъдат представени от 20-22-ма депутати.

Прогнозите на Константинов сочат, че „Движение България на гражданите“ ще е петата парламентарно представена партия в 42-рото Народно събрания. Според сметките на бившия шеф на „Информационно обслужване“ тя ще получи между 12 и 14 мандата.

Михаил Константинов изтъкна, че най-вероятно партията на Кунева ще е последната, която ще успее да прескочи 4-процентовата бариера.

„СДС, ДСБ и РЗС са малки симпатични партии, но в момента не влизат в следващото Народно събрание. Дай Боже, електоралните нагласи да се променят. Тези партии имат добри експерти, чиито становища би било полезно да чуваме, ако влязат в законодателната власт, но трябва да положат много усилия. Единствено виждам, че г-н Костов е много активен в интернет пространството със свои поставени презентации. Възможно е това да му помогне“, коментира Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика