Михаил Константинов остава в "Информационно обслужване"

02 април 2013 в 21:20 2062 1

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС

Досегашният председател на Съвета на директорите на “Информационно обслужване” Михаил Константинов е напуснал шефския пост, но остава в борда на директорите на държавната фирма. Това показва справка в Търговския регистър, съобщава Mediapool.

На 22 март Константинов заяви, че ще се оттегли първо от председателския пост, а след това ще излезе и от "Информационно обслужване".

Излизането на Константинов от “Информационно обслужване” едва ли ще се случи до вота , тъй като технологично няма време, ако се спази процедурата по Търговския закон.

До оставката на Константинов се стигна, след като лидерите на БСП и ДПС настояха пред служебния премиер Марин Райков професорът да бъде освободен от поста си.

Повод за искането стана негово изказване, че ако алтернативата на ГЕРБ е тройната коалиция, то той ще направи всичко възможно да попречи на това.

Местан и Станишев сметнаха това изказване за индикация, че “Информационно обслужване” с мажоритарен собственик министерството на транспорта ще работи за ГЕРБ на предстоящите избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews