Хипнотизирахме се за 20 лева. И ето какво разбрахме...

Николаос Цитиридис 21 ноември 2012 в 16:47 76687 15

Регресията те връща назад във времето. Снимка sxc.hu
Регресията те връща назад във времето. Снимка sxc.hu

Сигурно на всеки му е интересно да разбере какъв е бил в миналия си живот. И понеже машина на времето все още няма, една друга алтернатива набира популярност от доста време. Това е хипнозата или по-точно регресията.

Чрез силата на хипнотизацията и ровичкане из подсъзнанието, достатъчно вещият в това психолог може да ни накара да се върнем назад.

Репортер на OFFNews реши да провери от първо лице какво значи някой да се рови в съзнанието ти. Офертата изскача от интернет сайт за оферти и далаверки. Регресия за 20 лева ни се стори разумно и решихме да пробваме.

Самоличността на медика (дипломиран психолог) ще оставим анонимна. Приемната му се намира в къща в краен квартал на София, на спокойно място.

Звъня на вратата, и човекът ме въвежда в семпла стая - стол за него и едно обикновено, старинно легло, на което да легна. 

На пръв поглед менталистът оставя впечатление на мил и благ човек, който едва ли ти мисли злото. Хората, които се занимават с хипноза, май трябва да са точно такива, мисля си наум.

Първоначално водим разговора седнали. По време на сеанса обаче лягам "за пълна релаксация на тялото и духа".

Гласът на хипнотизатора е спокоен и тих, за да предразположи към хипноза. Обяснява ми метода от начало до край. Всички притеснения, които съм имал за регресията, отминават, след като ми се разказва за различните истории. В крайна сметка любопитството ми надделява над притесненията и камъка в стомаха.

Регресията е чувство на тялото и духа, която може да се опише лесно като осъзнат сън, който сам управляваш. През цялото време се чувстваш буден, но виждаш ясно образите, стига да си достатъчно отпуснат и отдаден на хипнозата. Тоест трябва да искаш и вярваш, че ще те хипнотизират.

За да видиш своя минал живот, трябва да тръгнеш назад във времето от сегашното си битие.

Сеансът започва с въпроси за щастливи моменти отпреди 3, 6, 9, 15 години, които човекът помни ясно, за да се върне назад в тях и така стига толкова назад, та чак до майчината утроба. Моите спомени бяха влизането в университет, любовта на живота ми, занималнята след училище. Всичко, което те кара да се усмихваш, е добре дошло в този момент.  Докато лежиш, ясно осъзнаваш какво се случва и къде се намираш, но гласът и методът на хипнотизатора те предразполагат достатъчно, за да се чувстваш хипнотизиран. Да, точно така, хипнозата си е направо чувство.

Бавно и полека, стига да вярваш, стигаш до Акашиевите записи или хрониките на живота си. Оттам само съзнанието те води където трябва да отидеш. Избираш записа, който според съзнанието ти е най-важен. После минаваш и виждаш живота си.

Съзнанието ти избира запис само на един живот. Този, който е най-важен за сегашния, обяснява ми менталистът. 

Моят минал живот се оказа скучен. Видях, че съм бил във Франция и съм имал магаре. После се ожених и имах деца. Написах книга, но не я публикувах. По думите на хипнотизатора, една негова клиентка е била бившето гадже на Джим Морисън. Кой знае вие кой може да се окажете - Елвис, Клеопатра или нещо друго...

Събуждането става с броене от 5 надолу, като гласът на хипнотизатора се повишава с всяка следващата цифра, за да създаде илюзия за едно много бързо пътуване от миналото до сегашното. След хипнозата отваряш очи и си спомняш всичко. Знаеш къде си, какво е станало. Чувство на бодрост те обзема. И ако си пушач, непременно ще искаш да задоволиш тютюневия си глад.

След събуждането се чудиш дали това е било истина или дали не си си измислял през цялото време, но това всъщност е било подсъзнанието, което те е водило през цялото време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков