След взривовете в Северен поток: Теч и от петролопровода ''Дружба''

OFFNews 12 октомври 2022 в 10:07 20140 11

Петролопровод

Снимка БГНЕС/архив

Полският оператор PERN е открил теч в една от тръбите на петролопровода "Дружба"

Полският оператор PERN е открил теч в една от тръбите на петролопровода "Дружба", който пренася руски петрол до голяма част от Централна Европа, включително Германия, Полша, Беларус, Унгария, Словакия, Чехия и Австрия.

Втората линия на тръбопровода и други елементи от инфраструктурата работят нормално, уверяват от PERN, цитирани от Ройтерс. 

Течът е на 70 км от град Плоцк в централна Полша. Районът е обезопасен, а причината за инцидента се уточнява.

Новината идва след взривовете в тръбите на газопроводите "Северен поток" - също захранващи с руско гориво - определени от шведската полиция като саботаж и нанесли тежки поражения. Изтичането е открито снощи, а съобщението е от днес, което ще засили опасенията за енергийната сигурност на Европа, изправена пред тежка енергийна криза след нахлуването на Русия в Украйна.

Всички служби на PERN (технически, оперативни, вътрешна пожарна и опазване на околната среда) предприемат действия в съответствие с алгоритмите, предвидени за този тип ситуации, уверяват от полския оператор.

Говорител на чешкия оператор MERO е заявил, че засега няма промяна в потоците към Чехия. Германската рафинерия Schwedt, която доставя 90% от горивото на Берлин, нейното министерство на икономиката и федералният мрежов регулатор не бяха открити за коментар, информира още Ройтерс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5489

10

САЩ са се заели сериозно да унищожат Германия тази зима. Няма вечни приятели, има вечни интереси.

-240

8

редовно четящ

12.10 2022 в 14:59

Въпрос на време е да им отсвитяр и петрола. Или още по-добре колониите им да обявят независимост и да си вземат обратно находищата.

2073

7

Johnny B Goode

12.10 2022 в 14:12

Еврото, като стар приятел на Путята, би трябвало по-добре да познаваш изтънчената азиатска жестокост. Целта не е някой просто да бъде убит, целта е да бъде убит бавно и мъчително, за назидание на всички които биха дръзнали да правят като него.
Като например бъдат отровени с полоний и да умират със седмици.
Анадъмну?

1600

6

HolyDiver

12.10 2022 в 14:00

А на теб кой ти каза че не е? Този дето ни казваше миналата година че няма да напада Украйна ли?

1600

4

HolyDiver

12.10 2022 в 13:27

По същата логика - защо просто не гръмнаха Навални а го отровиха? Руснака обича подмолните неща, никога да не поема отговорност и винаги да излиза невинен. Също така държи на посланието - "нещо ще се случи, ще разберете какво, но няма да е това което очаквате"

1600

2

HolyDiver

12.10 2022 в 13:05

Мхм да - най логичното нещо което Европа може да направи е да си отреже клона на който седи, като си взриви тръбите с газ и нефт и по този начин остане без енергийни доставки. Дааа супер логично е... въобще не са намесени руснаците, които искат да поставят Европа на колене но нямат топките да го направят като мъже, а взривяват тръби и обвиняват други.
Какво повече да очакваме от народ, който използва новичок за да трови политически опоненти и дисиденти
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки