Новият ни ансамбъл пропуска Световната купа в Атина

OFFNews 02 март 2022 в 13:19 2097 0

България ще бъде без ансамбъл в първата за сезона Световна купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 18 до 20 март в Атина. Новината съобщи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева след откритата тренировка на националния отбор - индивидуално (жени), което се проведе в тренировъчната зала на "Арена Армеец"

"С ансамбъла се работи много. Но... две от основните състезателки счупиха крак. Първо Елена (Георгиева), след това Камелия (Петрова). Влязоха част от резервите, но в момента имаме две много болни.

Молим се да не пламне целия ансамбъл, който в момента е на лагер на "Спортпалас". Резервите все още не могат да се адаптират към тези много сложни композиции. Весела Димитрова е категорична, че докато не се стабилизира основния състав и двете композиции не се изчистят максимално няма да ходим никъде.

Може би първото състезание за тях ще е бъде на турнира в Марбея. Много съжалявам, че София Иванова няма да продължи като индивидуална гимнастичка. Тя вървеше изключително силно като индивидуалистка. Беше много нестандартна и много зрелищна", заяви Раева.

"Днешната контролна тренировка беше много важна. Поиска я Бранимира Маркова, защото на първото контролна момичетата бяха в много по- добра форма, но показаха притеснение, вълнение. Явно този дълъг ковид период без публика е оказал влияние върху психологическото им състояние. За това решихме да правим повече отворени контролни тренировки.

Това ще им помогне да прегорят, ще им помогне да се научат да изключват тази атмосфера, за да си покажат моментното състояние. Много по-доволна съм. Много повече се видяха композициите. Има още върху какво да се работи. Една много голяма стъпка напред е направена от първото до днешното контролно", каза още Илиана Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика