Вратарят на Чапекоензе избран посмъртно за №1 в Бразилия

OFFNEWS 13 декември 2016 в 19:59 6525 0

Вратарят на Чапекоензе Маркос Данило, който загина в самолетната катастрофа в Колумбия през миналия месец, посмъртно беше избран за Футболист на годината в Бразилия след проведеното гласуване, в което взеха участие милиони фенове на футбола в Бразилия, съобщава бТВ.

Данило, който направи впечатляващо спасяване в последните минути от полуфиналния сблъсък между Чапекоензе и Сан Лоренцо и помогна на тима си да достигне до финала на Копа Судамерикана, събра 48 процента в гласуването на феновете. Майката на вратаря - Илайдес Падиля, получи наградата на церемония в Рио де Жанейро.

"В името на клуба и на загиналите бих искала да благодаря на всички за загрижеността, която проявяват" каза Падиля, която трогна всички в залата, след като прегърна репортер, чиито колеги също са загубили животите си в самолетната катастрофа.

"Надявам се играчите, които ще носят зеления екип в бъдеще да бъдат също толкова отдадени на каузата, както бяха тези, които загубиха животите си".

Футболисти и директори на Чапекоензе, както и спортни журналисти бяха сред 71 жертви, които загинаха в самолетната катастрофа край Меделин в края на ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!