Ман Сити плаща 100 милиона паунда за две звезди от Премиършип

ОFFNews 05 юни 2017 в 12:40 2152 0

Манчестър Сити може да се счита като победител в наддаването за две от най-апетитните звезди на Премиършип. Тимът на Пеп Гуардиола е договорил Кайл Уокър от Тотнъм и Върджил Ван дайк от Саутхямптън.   

Очаква се "гражданите" да платят съответно 40 милиона паунда и 60 милиона паунда за правата на бранителите. Уокър си тръгва от Тотнъм след 8 години вярна служба. Десният бек е разочарован от двата неуспешни опита да бъде спечелена титлата. И ще е преследва с Ман Сити.

Върджил Ван Дайк е смятан от мнозина за най-добрия централен бранител в Англия. Неслучайно наддаването между Ливърпул, Арсенал и Сити вдигна цената му до 60 милиона паунда! Той се възстановяваше цяла пролет от контузия на колената. Така че купувачът приема известен риск, макар че със сигурност медицинските тестове ще бъдат жестоки.

Гуардиола ще подмени на практика защитата, Сити пусна без пари Клиши, Сабалета, Бакари Саня плюс нападателя Навас. Испанският мениджър се е прицелил в левия бек на Монако  - Бенджамин Менди, срещу 40 милиона паунда.

Всеки момент ще бъде представен и вратарят на Бенфика Едерсон Мораес. 23-годишният бразилец ще струва 35 милиона паунда.

Така Едерсон ще се превърне във втория най-скъп вратар в историята на футбола след италианеца Джанлуиджи Буфон, за когото Ювентус плати 53 милиона евро на Парма през лятото на 2001.

Реконструкцията на отбраната ще излезе на Сити около 175 милиона паунда. А се говори и за интерес към Боатенг от Байерн Мюнхен.

Очаква се тепърва и новините в атака. Засега Сити обяви официално един трансфер - на плеймейкъра Бернардо Силва от Монако срещу 43 милиона паунда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика