Евродепутатите обсъждат интеграцията на бежанците и вируса Зика

OFFNews 15 февруари 2016 в 17:31 3317 0

Евродепутатите ще обсъдят през тази седмица разпространението на вируса Зика, интеграцията на бежанците в европейските общества и на пазара на труда, както и исканията на Великобритания за промени в ЕС преди референдума за членство на страната в Съюза. 

Във вторник и сряда депутати от ЕП и от националните парламенти ще обсъдят европейския семестър на координация на икономическите политики. В конференцията ще участват председателят на групата на финансовите министри от еврозоната Йерун Дейселблум, председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер и комисарите Валдис Домбровскис и Пиер Московиси, както и председателят на Съвета Доналд Туск.

Във вторник в ЕП ще пристигне и британският премиер Дейвид Камерън, който ще обсъди исканите от Великобритания промени в Европа преди обявяването на референдума за членство в ЕС. 

През същия ден иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф ще се срещне с депутати, за да обсъди отношенията между ЕС и Иран след вдигането на международните санкции спрямо Техеран.

Комисията по заетост и социални въпроси ще проведе във вторник изслушване за интеграцията на бежанците в европейските общества и на пазара на труда.

В сряда Комисията по околна среда на ЕП ще разисква със специалисти разпространението на вируса Зика, който се смята за причина на растящия брой деца с родилни дефекти в Латинска Америка. По темата ще говори представителят на Световната здравна организация за ЕС д-р Роберто Бертолини.

Същата комисия ще ще разгледа и въпроса за по-строги правила относно използването на антибиотици във ваксините за животни. Целта е да се спре развитието на резистентност в животните към антибиотиците, преди това да се превърне в сериозен проблем за хората.

В четвъртък Комисията по права на жените ще гласува препоръки за борба с експлоатацията на домашни работнички в ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews