Станишев: ГЕРБ си спестиха резила и боя

Елица Мартинова 25 септември 2013 в 10:33 2154 23

Сергей Станишев. Снимка:БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка:БГНЕС

"ГЕРБ разбраха, че са сгрешили с темата на вота, с неговото внасяне и си спестяват по този начин резила в пленарна зала и боя, който щяха да ядат при дебатите."

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на "Коалиция за България" Сергей Станишев, след като с бойкота си ГЕРБ провалиха заседанието на парламента, на което трябваше да се разисква техния вот на недоверие към правителството.

"Това е злоупотреба с право. Ако и утре ГЕРБ не се регистрират в парламента, вотът пада. Парламентарната група на ГЕРБ изпада в доста нелепо и смешно положение", коментира председателят на БСП.

 Според него днешната реакция на ГЕРБ е показателна за начина, по който те са управлявали страната "според капризите" на лидера си. Станишев коментира, че поведението на опозицията приличало на държанието на джентълмен, който дълго е ухажвал дама, но когато най-накрая си уговорил среща с нея, не се явил, защото се страхувал как ще се представи.

От левицата са категорични, че с действията си Борисов вдига цената на "Атака". Запитан колко, всъщност, е цената на "Атака" и кой я плаща, Станишев обясни, че Сидеров на практика не подкрепя кабинета, а само прави всичко възможно, за да не се върне Борисов на власт.

Критика към действията на Борисов изказа и председателят на ДПС Лютви Местан. Според него ГЕРБ подменят политиката с "тарикатлък".

"Няма никаква логика да внасяш вот на недоверие и да отказваш регистрация. Това е самоцелен тарикатлък, дори не е парламентарна тактика. Точната дума е самоцелен тарикатлък като най-грозната изява на ГЕРБ-ерската деструкция на 42-рото Народно събрание", посочи Лютви Местан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика