Порното по кабелната - платено или с код

29 август 2013 в 10:03 10554 18

Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов. Снимка: БГНЕС
Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов. Снимка: БГНЕС

Кабелните доставчици ще ограничат достъпа до безплатните порно канали в пакетите си.

Председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) доц. Георги Лозанов обяви в Пловдив, че е постигнато споразумение между СЕМ и доставчиците, според което порно каналите ще се предлагат само срещу такса или код, за да се предпазят децата.

Става въпрос за вътрешни правила, които членовете на Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператори (БАККО) приеха по пътя на саморегулацията, обясни Лозанов пред OFFNews. По силата на новите правила доставчиците вече няма да включват в пакетите си безплатните порно канали, както досега. Още при подписване на договора ще бъде уточнено как да се осъществява достъпът до тях, ако клиентът желае да ги гледа - например чрез код или допълнителна такса.

Промяната не важи за еротичните обяви, които вървят по някои кабеларки и се излъчват след 23 ч.

СЕМ ще предприеме и акция срещу пиратското излъчване на филми и тв програми от кабелните оператори, обяви още Лозанов, цитиран от БНР.

Съветът за електронни медии проведе в Пловдив изнесено работно заседание, посветено на последните изисквания за цифрово излъчване. У нас то ще стартира на 1 ноември.

Сред каналите, които цифровите мултиплексите ще излъчват безплатно, са сегашните ефирни телевизии плюс нови два канала на БНТ. Така цифровите канали на националната телевизия ще станат четири. Освен БНТ 1 и БНТ 2, обществената медия ще пусне още две програми, които още не са уточнени. Сред обсъжданите възможности са за детски, образователен и спортен канал.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки