Оставки заради скандала с "Карат-С" няма да има

Нели Чолашка 19 ноември 2012 в 13:00 1346 0

Автобуси, Снимка: БГНЕС
Автобуси, Снимка: БГНЕС

Оставки заради скандала с частния превозвач "Карат-С"  най-вероятно няма да има, стана ясно от изказване на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Скандалът избухна, след като на 11 октомври, по предложение на зам.-кметовете Любомир Христов и Дончо Барбалов, Столичният общински съвет гласува общината да прекрати предсрочно договора си с "Карат-С" за 16 автобусни линии на градския транспорт и плати огромната сума от 3.250 млн. лева лихви по неразплатени фактури за 2012 г. След реакцията на опозицията, че общината финансира спонсор на ГЕРБ (собственика на "Карат-С" Миролюб Столаров) бе направена проверка. Тя показа, че общината дължи на "Карат-С" 600 000 лева.

Официалното обяснение от Барбалов бе, че от Центъра за градска мобилност са направили изчисленията. Преди седмица Фандъкова поиска и оставките на  Николай Костов и Методи Аврамов от ЦГМ.

"Не съм работодател на тези хора", бе отговорът на столичния кмет днес в отговор на въпрос дали има подадени оставки в Центъра за градска мобилност. Съгласно регламента СОС назначава шефовете на общинските дружества.

Костов и Аврамов отказаха да подадат оставки. Заявиха, че не са виновни и че някой иска да ги превърне в изкупителни жертви. Този някой, по техните думи, е зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews