Любен Корнезов и Петър Димитров напускат парламента

Нели Чолашка 08 март 2013 в 15:13 3466 2

Любен Корнезов и Петър Димитров напускат парламента. Снимки: БГНЕС
Любен Корнезов и Петър Димитров напускат парламента. Снимки: БГНЕС

Депутатите-ветерани от БСП Любен Корнезов и Петър Димитров, който известно време беше министър на енергетиката, не искат да са депутати и следващия парламент.

Корнезов участва във Великото народно събрание, свикано в зората на демократичните промени, за да изработи конституцията на България. Последните 16 години беше депутат от БСП в четири последователни парламента.

„Тръгвам си много богат отколкото влязох, но не с финикийски знаци“, коментира днес Корнезов. Той призна, че парламентът ще му липсва.

Петър Димитров от БСП също не иска да го включват в листите за предстоящите предсрочни избори.

Той е в парламента от декември 1994 година досега. Имаше двугодишно отсъствие, в което беше енергиен министър в втората половина от управлението на тройната коалиция.

„Смятам, че като всеки нормален българин ми се полага след изпълняване на формалните критерии, да се оттегля. Още повече, че общото мнение на българите не е особено позитивно към познатите лица в политиката“, каза Димитров.

Той обаче предупреди, че не е лесно да бъдеш в политиката: „Гарантирам на многото мераклии от улицата, които очакват да станат политици, че това е една от най-стресовите и тежки професии на земното кълбо“.

На "Позитано" 20 се говори, че лидерът на БСП Сергей Станишев се готви да извади от листите и други ветерани в парламента, като Бойко Великов, Eвгений Желев, Георги Петърнейчев. Има подозрения дори и за Румен Овчаров, и Румен Петков.

От ГЕРБ засега е сигурно само, че Емил Димитров, известен като Емо Фаса, няма да е в следващия парламент. Той обявил, че напуска партията. Знае, че след толкова издънки така или иначе нямаше да го включат в листите, коментираха депутати.

Той се прочу с едни от най-лобистките поправки в законите за последните четири години.

Зам.-министри също започнаха да се спасяват, подавайки оставки. Заместничката на социалния министър Тотю Младенов - Валентина Симеонова, е подала оставка и тя вече е приета от Младенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика