Костов: Бойко Борисов връчи управлението на БСП и ДПС

Юлиан Христов 20 февруари 2013 в 09:37 2332 5

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов връчи управлението на БСП и ДПС, защото отказа да решава проблемите на хората. 

Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДСБ Иван Костов. 

"Оставката на българския министър-председател е точно отговор на исканията на БСП и на ДПС. Тя не е нищо друго. Тя е прегръщане на исканията на политиката на ДПС и БСП да се хвърли управлението на като ключ на катастрофирала кола и да се избяга", каза Костов.

Костов каза, че не разбира защо е трябвало телевизията да покаже дезертирането на ГЕРБ от отговорностите си. "Най-вече за отговорността за въпросите, които изведоха хората на улицата - обезценяването на доходите, високите цени, които са наложени за ток, отопление, да скъпрят своя семеен бюджет", коментира Костов.

"Къде са управляващите, които трябва да решават тези въпроси? Как се решават тези въпроси от оставката на премиера?", попита Костов и обясни, че подобен акт не решава проблемите.

Според него голяма част от нещата, които премиерът е обявил вчера като мерки, са неизпълними. "Ще вкарат във фалит електроразпределители, ще изправят страната пред съда в Страсбург, ще има огромни плащания. Това ли са решенията в следващите месеци, това ли е решението", попита Костов. 

Според него сега е бил моментът Народното събрание да стигне до консенсус за битка срещу монополите. "Каква е гаранцията, че тези, които отгледаха монополите в последите години, ще се справят с тях", попита отново Костов, визирайки опонентите си от ДПС и БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови