БСП: "Достойните" отклоняват фокуса от имунитета на Цветанов (видео)

OFFNews 15 май 2013 в 15:42 3205 5

Мая Манолова, Снимка: БГНЕС
Мая Манолова, Снимка: БГНЕС

Документите по случая с предполагаемите 350 000 фалшиви бюлетини, публикувани днес от анонимни "достойни прокурори" целят отклоняване на вниманието от теми като поискания от прокуратурата имунитет на Цветан Цветанов от ГЕРБ. Това коментира днес Михаил Миков от БСП на пресконференция за оповестените документи, сред които е сигналът на колегата му Маня Манолова до прокуратурата за бюлетините.

Действието на т.нар. "достойни прокурори" е доказателство за "крайната политизация на службите за сигурност при ГЕРБ", заяви Миков. И добави, че случаят напомня на "активните мероприятия отпреди 40 - 50 години, при които класифицирана информация се използва за политически цели". Въпросните "достойни прокурори" всъщност са източници от ДАНС, заяви на извънреден брифинг днес главният прокурор Сотир Цацаров.

"До днес се чудех откъде Цветан Цветанов още в изборната нощ знаеше, че аз съм подала сигнала за готвената фалшификация на вота. Днес разбрах от прокуратурата, че го е научил от ДАНС и най-вероятно така наречените "достойни прокурори" са в ДАНС", коментира Мая Манолова. Тя отказа да коментира откъде е получила информацията за бюлетините и заяви кратко, че са хора, които "очевидно бяха свързани с печатницата".

Със сигнала си до прокуратурата съм изпълнила дълга си на гражданин, юрист и политик, коментира Маня Манолова. "Получих информация за готвена фалшификация на изборите, че чрез допълнителни бюлетини ще се подменя вотът. Не разбирам истерията около това. Все едно да се подготвя банков обир, да сигнализирам и обирджията да ме обвини, че не е станал милионер", заяви тя.

Няма да споря с Бойко Борисов, че сигналът е отнел процент от резултатите на ГЕРБ на изборите. Ако той смята, че тези бюлетини щяха да му донесат още 5-6 %, значи е прав, каза още Манолова.

Според нея, тезата, че въпросните 350 000 бюлетини са били нужни на ЦИК при евентуален недостиг, издиша. Ако те са били предназначени за това, е трябвало да са експедирани до съответните Районни избирателна комисии, а не да са в печатницата в Костинброд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!