Прокуратурата ще иска от новия парламент имунитета на Цветанов

Юлиан Христов 14 май 2013 в 15:18 3524 8

Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС, архив
Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС, архив

Прокуратурата ще поиска от Народното събрание имунитета на Цветан Цветанов.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти, съобщи “Фокус”.

Прокуратурата е казала ясно и просто, че тя ще поиска имунитета на лицето от Народното събрание и ще го направи, каза Цацаров.

"Тя ще поиска снемането на този имунитет, и ще го направи категорично. Не искайте Прокуратурата да използва празнини от ден - два - три, за да направи нещо, тя ще го направи. Съвсем ясно ще представи пред Народното събрание, защо иска свалянето на дадения имунитет", каза Цацаров.

На 30 април прокуратурата оповести, че срещу Цветанов има достатъчно данни за извършено престъпление по случая с мобилната техника за подслушване на МВР. Държавното обвинение е на мнение, че в качеството си на вътрешен министър, той не е упражнил контрол върху използването и прилагането на специални разузнавателни средства. В същото време наказателното производство срещу четирима служители в СДОТО беше спряно, след като от обвиняеми те станаха свидетели срещу Цветанов. 

Докато не се въведе единен регистър на СРС-та, този скандал ще се появява постоянно – от избори на избори, смята още Сотир Цацаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови