„Атака“ образова ЕНП с преведени копия от „Планът Сидеров“

Елица Мартинова 26 септември 2013 в 15:00 2122 10

Депутатите от
Депутатите от "Атака" пред стаята на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Преведени копия от предизборния документ на „Атака“ - „Планът Сидеров“ раздадоха на колегите си в Еевропейската народна партия националистите, които в момента са на работно посещение в Брюксел.

От пресцентъра на партията коментираха, че Сидеров и екипът му искат да запознаят ЕНП със същността, философията и целите си.

„Това действие е провокирано от системните нападки на определени представители на ЕНП – например от еврокомисар Вивиан Рединг и евродепутата Дорис Пак, които манипулират общественото мнение в Европа, че „Атака“ е ксенофобска и расистка партия“, пишат от пресцентъра.

Във връзка с драмата около вота на недоверие към кабинета, националистите са категорични, че не са длъжни да съобразяват дневния си ред с „PR-мероприятията“ на Бойко Борисов.

Хората на Сидеров смятат, че цялата процедура с вота на недоверие към правителството е била прищявка на ГЕРБ, без особени аргументи.

“Днес Бойко Борисов е само един от 240-те депутати с равни права и задължения – като останалите 239. Свиквайте вече!“, призовава Магдалена Ташева.

Тя коментира, че „Атака“ е насрочила посещението си в Брюксел много преди зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов да внесе вота за недоверие в деловодството на парламента.

„И след като самата ПГ на ГЕРБ, начело със своя лидер, бойкотираха дебатите за внесения от тях вот на недоверие, въпросът - защо „Атака“ не участва в този водевил, е излишен“, каза Ташева.

Тя е категорична, че не може да се търси скрито обяснение за отсъствието на националистите от страната.

„Ние в циркове не участваме, защото прекалено много уважаваме парламентаризма, закона и държавността“, подчертават от „Атака“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews