На 11 години Меган Маркъл променила сексистка реклама с писмо до фирмата

OFFNews 03 декември 2017 в 11:46 10982 0

Снимка Instagram

Откакто принц Хари официално обяви годежа си с американската актриса Меган Маркъл, светът се опитва да разбере нещо повече за нея. Но се оказва, че бъдещата кралска особа привлича интереса към себе си още от дете.

Едва 11-годишна, Меган успяла да промени сексистка реклама за препарат за миене на съдове, като написала писмо до производителя. 

Направил ѝ впечатление слоганът на рекламата „Жените в цяла Америка се борят с мазни чинии и тигани” и понеже посланието не ѝ харесало, написала писма до производителя, до адвоката по граждански права Глория Алред, до Хилъри Клинтън, която тогава е Първата дама на САЩ, и до водещата на детската новинарска програма на Nick News Линда Елебри.

В писмата си тя говори за специфичния език, който е използван в рекламата и който е насочен изцяло към жените.

Елибри отговорила на писмото, като изпратила екип, който да интервюира младата Меган.

„Не мисля, че е правилно децата да растат с мисълта, че майката върши всичко”, казва Маркъл пред камерите.

В резултат на нейното писмо фирмата променя рекламата, замествайки „жените” с „хората”.

След този случай Меган става посланик на ООН и дори споменава тази история по време на речта си за Международния ден на жената през 2015 г.

„Едва единайсетгодишна разбрах, че ако наистина искам някой да ме чуе, трябва да напиша писмо до Първата дама. Писах и на моя източник на информация по това време, Линда Елирби, която беше водеща на детска новинарска програма, а след това и до адвоката Глория Алред, защото дори на единайсет исках да направя всичко по силите си”, разказва Меган.

„Накрая писах на производителя на препарата. Минаха няколко седмици и за моя изненада получих насърчителни писма от Хилъри Клинтън, от Линда Елирби и от Глория Алред. Беше невероятно. Детските новини показаха, че са изпратили екип в дома ми, за да разкажат историята. Само месец след това производителят промени рекламата. Точно в този момент разбрах колко сериозни са били моите действия. На единайсетгодишна възраст постигнах малкото си въздействие, като се изправих пред неравенството”, завърши Маркъл речта си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!