Джони Деп пред ново начало, иска то да започне в Сърбия

Актьорът получи златен медал за заслуги към културния живот от сръбския президент Александър Вучич

Лора Костова 16 февруари 2022 в 11:02 5237 0

Снимка Getty Images

„Харесвам новото начало и бих искал то да започне тук“. Това заяви актьорът Джони Деп, който получи златен медал за заслуги от сръбския президент Александър Вучич на церемония в чест на Деня на сръбската държавност в Белград. 

На 58-годишния актьор беше връчено отличие за неговите „изключителни заслуги в обществените и културни дейности, особено в областта на филмовото изкуство и популяризирането на Република Сърбия по света“, както обяви Вучич, цитиран от Daily Mail.

Джони Деп развълнувано благодари за оказаната му чест. Той сподели, че е „точно сега на ръба“ и „започва нов живот“, че преминава през бурни времена и се надява, че това чудесно събитие е началото на хубавите неща, които тепърва му предстоят да се случат.

Роденият в Кентъки актьор, който напоследък участва в редица проекти извън страната (филма Minаmata и анимацията Puffins) каза, че получаването на медала бележи един "изключителен момент" в живота му.

Деп, известен с ролите си в "Едуард Ножиците" и "Карибски пирати", беше обвинен в домашно насилие от бившата съпруга Амбър Хърд през 2016 г.

Миналата есен, на Международния филмов фестивал в Сан Себастиан в Испания, той обяви, че е станал жертва на "културата на отмяната“ в развлекателната индустрия.

Актьорът загуби дело за клевета срещу The Sun, за това, че бе окачествен като „бияч на съпруги“. Съдията по делото бе категоричен, че твърденията на изданието са „верни по същество“.

Сръбският президент Александър Вучич, който беше избран на поста си през 2017 г., също се сблъска със сериозни проблеми - обвинения в корупция, преследване на медии и стремеж към авторитарно управление.

Награждаването на Джони Деп привлече стотици хора, протестиращи срещу добива на литий, което принуди местните власти да блокират близките пътища.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови