Брад Пит съди Анджелина Джоли заради имота, в който се ожениха

Джоли продала своя дял от прочутото с розето си шато на руски олигарх, производител на спиртни напитки

Лора Костова 18 февруари 2022 в 16:40 7533 1

Снимка Getty Images

Брад Пит съди бившата си съпруга Анджелина Джоли за продажбата на дела ѝ от френското имение Chateau Miraval, което двамата купиха през 2008 г. и в което шест години по-късно се ожениха, съобщи Ройтерс. Шатото включва имение с лозя в Южна Франция.

Двойката закупи контролния дял в Chateau Miraval през 2008 г. и се ожени там през 2014 г. Брад Пит твърди, че той и бившата му съпруга са се договорили да не продават дяловете си без разрешението на другия.

Въпреки това Анджелина е продала своя дял на руския олигарх Юрий Шефлер, производител на спиртни напитки.

Джоли все още не е коментирала новината.

Адвокатите на актьора, носител на Оскар, обявиха, че имението, което включва застроена част и лозе в Южна Франция, "се е превърнало в страст за Пит" и е успешна международна мултимилионна атракция.

Chateau Miraval се намира в село Коренс в Югоизточна Франция. В правните документи, подадени в съда в Лос Анджелис в четвъртък, се казва, че актьорът е помогнал да се гарантира рентабилността на имението, познато като едно от "най-високо ценените места за производство розе в света".

„Анджелина е продала своя дял с ясното съзнание, че Шефлер и компания ще се опитат да контролират бизнеса, на който Пит се е посветил и да подкопаят инвестицията му“, се твърди в иска.

Адвокатите на актьора обявиха, че този ѝ ход е имал за цел да му причини вреда, след като той е "инвестирал собствен капитал в бизнеса с вино".

Имението Miraval в село Коренс в югоизточна Франция бе купено от двойката за около 25 милиона евро (20,9 милиона паунда).

В съдебния иск се казва също, че през януари миналата година Анджелина е уведомила писмено бившия си съпруг за решението да продаде дела си на Шефлер, окачествявайки постъпката си като „болезнено и тежко решение“.

Адвокатите на Пит искат процес със съдебни заседатели.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови