Анджелина Джоли вече няма да е посланик на ООН

OFFNews 17 декември 2022 в 17:39 4191 0

Анджелина Джоли

Снимка Getty Images

Анджелина Джоли

Анджелина Джоли се оттегля от ролята си на посланик на агенцията за бежанците на ООН, съобщи самата тя.

Носителката на "Оскар" заяви, че сега ще насочи времето си към работа с организации, ръководени от хора, които са най-пряко засегнати от военни конфликти.

47-годишната Джоли е известна както с дейността си на активист и защитник на права, така и с бляскавата си кариера, която включва главни роли във филми като "Господин и госпожа Смит", "Злодеида", "Търсено" и "Лара Крофт: Томб Райдър". Тя работи с Върховния комисариат на ООН за бежанците от 2001 г., а през 2012 г. е назначена за специален пратеник.

В публикация в Instagram Джоли заяви, че през целия си живот ще продължи да работи с бежанци. "След повече от 20 години, днес се оттеглям от работата си в Агенцията на ООН за бежанците", казва тя.

"Бежанците са хората, на които се възхищавам най-много в света, и съм решена да работя с тях до края на живота си", заявява актрисата.

В съвместно изявление с Джоли ООН я похвали за "неуморната" ѝ работа в повече от 60 мисии на терен в страни, сред които Йемен и Буркина Фасо, и я определи като "един от най-влиятелните защитници на правата на бежанците".

Джоли добави, че е "благодарна за привилегията и възможността" да работи с организацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!