Владимир Илиев завърши на 31-о място в спринта, Йоханес Тингес Бьо грабна златото

OFFNews 12 февруари 2022 в 13:44 1054 0

Снимка БОК, Йордан Петков

Владимир Илиев се класира на 31-о място в спринта на 10 км по биатлон на Игрите в Пекин. Илиев направи добро състезание и завърши на 1:51.8 минута от победителя Йоханес Тингес Бьо от Норвегия.

Българинът стреля без грешка в първата си стрелба от легнал, но пропусна две мишени от прав. Илиев, който беше 54-и в спринта в Пьончан 2018, отново показа много силно ски-бягане.

Дебютантът Благой Тодев показа отлично представяне и завърши 52-и с девет от десет повалени мишени и пасив от 2:38.8 минути.

Антон Синапов финишира 56-и с две наказателни обиколки и на 2:45.0 минути след победителя.

Димитър Герджиков се класира на 63-о място с две грешки и изоставане от 2:56.1 минути.

Така Илиев, Тодев и Синапов се класираха за преследването.

Двама братя се качиха на подиума. Олимпийски шампион стана Йоханес Тингес Бьо от Норвегия, който пропусна една мишена във втората си стрелба и измина трасето за 24:00.4 минути.

За Бьо това е шести медал в кариерата от олимпийски игри и трети златен след смесената щафета в Пекин 2022 и индивидуалната дисциплина на 20 км в Пьончан.
Втори на 25.5 секунди също с една пропусната мишена е Кентен Фийон Майе от Франция. За него това е трето отличие от Игрите в китайската столица след златото на 20 км и среброто със смесената щафета.

Бронзовият медал спечели братът на Йоханес Тингес Бьо - Тарей Бьо, който завърши с пасив от 38.9 секунди с една грешка в стрелбата.

"Чисто функционално се чувствах по-добре днес от предишния старт, но допуснах досадни две грешки на стрелбата, което не трябваше да се случва. Поне последния изстрел трябваше да го сваля на 100 процента. Щом го произведох, бях сигурен, че ще уцеля, но се получи. Стават тези неща. Гледам, че доста състезатели грешат на прав. Днес не е толкова силен вятърът, но явно напрежението оказва влияние. Съжалявам, но вече нищо не мога да върна назад", коментира Илиев след състезанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови