Владимир Илиев зае 16-о място в преследването на световното в биатлона

OFFNews 12 февруари 2023 в 20:06 3520 0

Биатлон

Снимка Фейсбук на Владимир Илиев

Влади ни зарадва с ново отлично класиране

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо спечели трета титла от три старта на световното първенство по биатлон в Оберхоф. Водачът в генералното класиране за Световната купа бе най-бърз в преследването при мъжете и така добави ново злато след тези в спринта и в смесената щафета.

Много силен старт направи българинът Владимир Илиев, който завърши на 16-о място в класирането, въпреки че допусна три пропуска в стрелбата.

Бьо потегли от първа позиция и не изпусна лидерската позиция до края, като свали всички 20 мишени по пътя си. Той финишира за 33:34.5 минути и изпревари с повече от минута всички останали.

Сребърният медал на 1:11.2 минути остана за Стурла Холм Лагрейд. Норвежецът, също като сънародника си Бьо, премина без грешка при стрелбите. Бронзовото отличие стана притежание на шведа Себастиан Самуелсон, който с два пропуска финишира на 1:54.1 минути от победителя.

Самуелсон бе въвлечен в люта битка с Тарей Бьо за бронзовото отличие. По-големият от братята Бьо направи четири пропуска в стрелбата и във финалната обиколка нямаше сили да се бори с по-свежия си съперник от Швеция. Бьо завърши на 3.2 секунди от почетната стълбичка. Пето място зае друг норвежец - Ветле Шастад Кристиансен на повече от две минути от победителя, а представителят на домакините от Германия Йоханес Кюн се нареди на шеста позиция.

Владимир Илиев, който стартира от 20-а позиция, направи три пропуска, като два от тях бяха на последната стрелба, което му коства място в топ 10. Илиев завърши на 3:31.6 минути от първата позиция и на по-малко от половин минута на от десетия Роман Реес от Германия.

В понеделник е почивен ден на световното първенство по биатлон, а във вторник и сряда са индивидуалните стартове на 15 километра при жените и на 20 километра при мъжете.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Васил Терзиев за новото мнозинство в СОС