Владимир Илиев влезе в Топ 20 в преследването в Анси

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2019 в 16:17 1260 0

Най-успешният български биатлонист Владимир Илиев се класира на 18-о място в преследването на 12,5 километра от Световната купа във френския зимен курорт Анси.

Спортист номер 1 на България за тази година направи три грешки в стрелбата и финишира на 2:54.2 минути след победителя Йоханес Тингенс Бьо.

Българинът вече има има на сметката си 81 точки от началото на сезона и заема престижното 23-о място в генералното класиране.

Иначе днес Бьо записа четвърта победа за сезона след поредното си впечатляващо представяне. Норвежката звезда в биатлона допусна един пропуск при първата стрелба, но след това бе безупречен и финишира първи с време 30:07.8 минути.

Французинът Кентен Фийон Мейе свали и 20-те мишени, но остана втори с изоставане от 22 секунди след победителя. Трети е друг представител на Норвегия - Ветле Кристиансен с един пропуск в стрелбата и изоставане от една минута след Бьо.

В генералното класиране Бьо води с 314 точки след първите шест старта, следван на 49 точки от брат си Тарей Бьо, който днес завърши четвърти. Трети е Фийон Мейе с 238 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X