Треньорката на Валиева е изненадана от изявленията на шефа на МОК

OFFNews 19 февруари 2022 в 16:09 9843 2

Треньорка по фигурно пързаляне Етери Тутберидзе е в недоумение след изявленията на президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах за реакцията й към Камила Валиева след волната програма на Олимпийските игри в Пекин.

Бах каза, че е неприятно изненадан от това колко студено обкръжението на Валиева е посрещнало спортистката след неуспешно представяне, което остави фигуристката на четвъртата позиция.

"Много съм благодарна на всички за подкрепата. Все още съм в недоумение от оценката на нашата работа от уважавания г-н Бах", написа Тутберидзе в Инстаграм.

15-годишната Валиева се класира четвърта в индивидуалната надпревара при жените в четвъртък. Анна Шчербакова стана олимпийска шампионка, а Александра Трусова зае второто място.

Тутберидзе изрази и подкрепа за отвореното писмо от руския треньор Александър Жулин до Бах, в което той изрази "изненада" от изявленията на лидера на МОК.

Той пише, че Тутберидзе е направила четирима златни медалисти от 2014 година насам и "вероятно знае как и какво трябва да каже на възпитаниците си след изявите им".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

2

Крушата

19.02 2022 в 19:02

dolivo
19.02 2022 в 17:51
"грозна работа" наистина, не трябва толкова малки деца да нямат друг живот освен спорта. Според мен трябва да се въведат възрастови ограничения - примерно навършени 21 години за участие в спортни състезания. Иначе нямам как да спрем разни треньорчета (несъстояли се спортисти) да задоволяват технито собствени неосъществили се амбиции на гърба на деца в пубертетна възраст, които трябва да минат през пубертета. Да общуват с връсници, да ходят по купони, кафета, молове, срещи и т.н. Да си живеят докато са млади.

22547

1

dolivo

19.02 2022 в 17:51

направила, на каква цена, задържайки пубертета и т.н. грозна работа