Студ и вирус заплашват олимпиадата

OFFNEWS 07 февруари 2018 в 08:34 3957 0

Кучешки студ и вирусна заплаха са на път да провалят плановете на организаторите на зимната олимпиада в Пьонгчанг, която започва в петък. Температурите са паднали до минус 21 градуса и затова редица делегации планират да пропуснат церемонията по откриването.

Например повечето от спортистите на Великобритания вероятно ще откажат да участват в нея. Ръководството на британския отбор се безпокои за здравето на спортистите и не препоръчва участието им в церемонията, особено на тези, които имат стартове в първите дни на олимпийските игри. Под заплаха са и някои стартове в ските, ако екстремно ниските температури се запазят.

Междувременно организационният комитет потвърди за 32 случая на заразени с норовирус в олимпийската столица. Всички заразени са под карантина и са получили необходимото лечение. 21 от общо 32-ма души са се заразили в младежкия център, а не в олимпийското село. Останалите 11 души (8 корейци и трима чужденци) са живели на други места.

В момента се провежда разследване за източника на инфекцията. Проверява се водата, персонала и самите хранителни продукти. Вече беше извършена проверка на водата, използвана за приготовление на храната. Резултатите за наличие на вируса са отрицателни.

В съобщение на организационния комитет има списък с мерки, който са необходими за профилактика на инфекцията.

По-рано беше съобщение, че повече от 1200 души от охранителния персонал, ангажиран със зимните Олимпийски игри в Пьончанг, са поставени под карантина заради норовирус. Те са били заменени от 900 войници, които ще поемат охраната на събитието.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки