Собчак няма съмнения в държавната подкрепа за допинга в Русия

OFFNews 04 февруари 2018 в 11:59 5308 1

"Нямам съмнения, че в Русия е съществувала държавна програма за употреба на допинг", написа в социалните мрежи опозиционната журналистка Ксения Собчак, която се кандидатира за президент на Русия, след като изгледа документалния филм на германската телевизия ARD "Икар".

Лентата е посветена на информатора на световната антидопингова агенция и бивш шеф на московската лаборатория Григорий Родченков. Именно въз основа на неговите разкрития бяха уличени стотици руски спортисти в употреба на забранени вещества, а страната се превърна в символ на измамата в спорта.

В едно от последните си интервюта Родченков заявява в прав текст, че всичко е ставало със знанието на Кремъл, което провокира президента Владимир Путин да го нарече "селски глупак".

"Филмът е фантастичен и трябва да се гледа задължително. Започва с това, че Родченков е консултирал чуждестранни спортисти доста време преди скандала. Започва като експеримент над себе си, а завършва като документ за световен скандал.

Нямам никакво съмнение, че Родченков говори истината. Допинг има навсякъде, но само в Русия могат да уплашат човека, занимавал се с програмата, че да му се наложи да бяга. Можеха да го наградят и да му създадат условия, за да не се бои за живота си. Но всичко в Русия си е както е било", написа Собчак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

04.02 2018 в 14:32

Естествено, че не се съмнява. Помиярите не се съмняват в нищо. Нали основен спонсор на кампанията и, е Форбс.
Интересно, какво щеше да стане, ако спонсор на хилъри клинтън, беше Комсомолска правда?

А дребен продажен чиновник като тоя родченков, няма как да знае какво е правил, камо ли мислип Путин. Нито Путин е подозирал за неговото съществуване - мащабите са несъпоставими. Царете не се интересуват от съществуването на лаборантки по пикнята в селските поликлиники.