Смесената ни щафета в биатлона не завърши, Норвегия грабна златото

OFFNews 05 февруари 2022 в 12:31 2006 0

Снимка Getty Images

Българската смесена щафета в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков не успя да завърши надпреварата на 4 по 6 км на олимпийските игри в Пекин, след като бе затворена с обиколка още преди края на втория пост.

До това се стигна, тъй като Тодорова и Здравкова завъртяха съответно по една и две наказателни обиколки в стрелбите си от положение прав, с което не позволиха на Илиев и Герджиков стартират.

В крайното класиране българите бяха класирани на предпоследното 19-о място, преди тима на Словения.

От българския квартет отказаха изказвания след състезанието, което се проведе при много тежки условия - студено време и променливи пориви на вятъра.

Щафетата на Норвегия взе златото след изключителен финален спринт на звездата Йоханес Тингес Бьо, който в последните метри изпревари Едуард Латипов и Кентен Фийон Майе.

Йоханес Тингес Бьо прие последния пост от шеста позиция от брат си Тарей Бьо, но успя да изведе тима до златното отличие.

Марте Рьойзеланд, Тирил Екхоф, Тарей Бьо и Йоханес Тингес Бьо изминаха трасето за 1:06:45.6 час, след като допуснаха 3 наказателни обиколки и използваха 13 допълнителни патрона.

На второ място на 0.9 секунди остана защитаващият титлата си тим на Франция. Анаис Шевалие-Буше, Жулия Симон, Емилиан Жаклен и Кентен Фийон Майе завършиха с 3 наказателни обиколки и 11 допълнителни патрона.

Така Норвегия и Франция размениха местата си от Пьончан 2018.

Бронзовото отличие спечели Руският олимпийски комитет в състав Уляна Нигматулина, Кристина Резцова, Александър Логинов и Едуард Латипов с пасив от 1.5 секунди с една наказателна обиколка и 13 допълнителни патрона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови