Ще гледаме нова дисциплина в биатлона

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2018 в 19:20 3548 0

Международният съюз по биатлон утвърди нова дисциплина в програмата на Световната купа - общ старт с участието на 60 състезатели. Това решиха делегатите на конгреса на ИБУ, който се проведе в хърватския град Пореч.

Биатлонистите в общия старт ще стартират едновременно, но едната половина от тях ще изпълняват първата стрелба след първата обиколка, а втората половина - след втората. След това гонката продължава по стандартните правила. Новата дисциплина ще се проведе за първи път в рамките на старта за Световната купа в Италия през март 2019 година.

Правилата на класическия масов старт с 30-те най-добри биатлонисти от предишните състезания остават непроменени. На конгреса бяха направени поправки в регламента на индивидуалните гонки.

При неблагоприятни атмосферни условия като дъжд, високи температури и други, наказанието за пропусната мишена ще бъде не една минута, а 45 секунди. Освен това, дистанцията на индивидуалния старт се съкращава при мъжете от 20 на 15 километра, а при жените от 15 на 12,5 километра.

На конгреса беше отхвърлено предложението на изпълкома да бъде увеличена двойно глобата за националните федерации за нарушение на антидопинговите правила. Предложението на изпълкома бе за три вида глоби - първата да се увеличи от 50 на 100 хиляди евро, втората от 75 на 150 хиляди, а третата - от 100 на 200 хиляди евро. Предложението бе отхвърлено, тъй като не събра 2/3 от гласовете на делегатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови