Руските спортисти ще участват в Пьонгчанг само ако бъдат уважени жалбите им

OFFNews 07 февруари 2018 в 11:08 3302 0

Руските спортисти ще могат да участват на започващите в петък зимни Олимпийски игри в Република Корея, ако жалбите им бъдат одобрени. Това съобщи генералният секретар на Спортния арбитражен съд Матьо Риб.

Общо 47 руски състезатели внесоха апелации в КАС срещу решението на Международния олимпийски комитет да не ги допусне на Игрите в Пьогнчанг заради подозрения за употреба на допинг.

Първите 32 жалби се разглеждат днес, а останалите 15 - утре, като решението се очаква в четвъртък вечерта или най-късно в петък сутринта.

"Ако жалбите на руските спортисти бъдат удовлетворени, това означава, че те ще могат да участват на Олимпиадата. С това ще бъде сложен край на тази история. И няма да има последващи решения. На теория е възможно обжалване на Трибунал, но това е малко вероятно", коментира Риб.

"Целта ни е до Церемонията по откриването на Игрите в петък вечерта всичко да бъде приключило. Затова ще се постараем да вземем решението още в четвъртък. Такова е намерението ни, но все още не знаем колко време ще продължи заседанието и дали това ще бъде възможно. В краен случай решението ще бъде обявено в петък сутринта", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!