Русия в контраатака за допинга

OFFNews 24 януари 2017 в 18:45 3382 0

Олимпийският шампион по биатлон и бивш старши треньор на мъжкия отбор на Русия Владимир Аликин премина в контраатака по темата за употреба на допинг от страна на сънародниците му.

31 руски биатлонисти бяха уличени в употреба на забранени вещества от втория доклад "Макларън" на независимата комисия към Световната антидопингова агенция.

На двама бяха спрени правата, а срещу други 29 се води разследване. На всички руски биатлонисти, участвали на олимпиадата в Сочи 2014, пък ще бъдат отворени повторно пробите за анализ.

"Това определено не е правилно. Те са минали допинг-контрол, всичко е било нормално. Ако намерят нещо, веднага го обявяват. Какво значи повторно отваряне на пробите? Значи имат някаква информация, която крият, за да я обяват преди началото на голямо състезание, каквото е световното по биатлон.

Не изключвам да изхвърлят нашия отбор. В наше време всичко е възможно. Съществуват двойни стандарти. В последно време астматиците от Норвегия малко се поспряха. Намалиха дозата и веднага резултатите им паднаха", коментира Аликин.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови