Петра Влъхова записа трета поредна победа в слалома

OFFNews 16 февруари 2020 в 16:35 3201 0

Снимка Facebook: FIS Alpine World Cup

Петра Влъхова триумфира за трети пореден път в слалома от Световната купа по алпийски ски. Словачката бе четвърта след първия манш в Кранска гора (Словения), но след силно второ спускане се поздрави с успеха с общо време 1:47.56 минути.

Влъхова извади солидна доза късмет, след като лидерката от първия манш Ана Свен-Ларшон падна само няколко врати преди края на своето второ спускане по пистата.

Норвежката имаше огромен аванс от 1.17 секунди на последната междинна контрола и не се виждаше как може да изпусне водачеството, когато именно дойде въпросното спъване в една от контролните врати.

Втора остана швейцарката Уенди Холденер на 0,24 секунди след победителката, а трета е Катарина Трупе от Австрия на 0,89 секунди, за която това е второ качване на подиума кариерата ѝ.

Американската суперзвезда в този спорт Микаела Шифрин и днес не стартира в Кранска гора след кончината на своя баща преди две седмици, но остава начело в генералното класиране с 1225 точки, следвана от италианката Фердерика Бриньоне с 1112 и Влъхова с 1071.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови