Петра Влъхова спечели слалома в Пекин, Вукадинова отпадна във втория манш

OFFNews 09 февруари 2022 в 12:39 1865 0

Снимка Getty Images

Петра Влъхова от Словакия спечели златото в слалома на игрите в Пекин и прибави първи олимпийски медал в колекцията си, който беше единственият, който липсваше в нея.

Световната шампионка от Оре 2019 Влъхова беше осма след първия манш, но във втория даде най-добро време по трасето, наредено от словашкия национален треньор Мауро Пини, за да триумфира с време 1:44.98 минута.

Влъхова донесе и първо отличие за Словакия на Игрите в Пекин.

Втора на 8 стотни от секундата финишира настоящата световна шампионка Катарина Лийнсбергер (Австрия), която също направи силен втори манш и от седмото място прогресира до позиция на подиума.

Трета на 12 стотни завърши олимпийскта вицешампионка в дисциплината от Пьончан 2018 Уенди Холденер (Швейцария), за да се окичи с четвърти олимпийски медал в кариерата си.

Първите три след първия манш се провалиха във втория. Най-зрелищен беше провалът на шведката Сара Хектор, която в понеделник спечели златото в гигантския слалом. Тя беше в позиция за второ злато, но малко преди финала пропусна врата и отпадна.

Българката Ева Вукадинова също не завърши втория манш. Тя пропусна врата в средата на трасето и приключи участието си. След първия манш българката вървеше на 49-ата позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews