Quantcast

Петър Попангелов отпразнува 60-ия си рожден ден

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2019 в 18:47 1283 0

Скиор №1 на България Петър Попангелов отпразнува днес на Боровец 60-ия си рожден ден. Тържествата започнаха със спускане на млади таланти на ските от Самоков, които подариха на Пепи 60 карамфила.

След това от "Бороспорт", които бяха организатори на хубавия празник поканиха гостите на церемонията в хотел "Рила". Там всички видяха документалния филм за Пепи - "Попангелов - от Боровец до Алпите".

След това юбилярът получи поздравителни адреси от президента Румен Радев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и председателя на БОК Стефка Костадинова.

Президентът на БФСКи Цеко Минев уважи тържеството, като подари на Пепи сребърен плакет за приноса му в развитието на българските ски, а също така и картина.

Попангелов получи и ВИП покани за Световната купа в Банско (22-24 февруари). Специални видео поздрави за великия скиор изпратиха най-успешния български футболист Христо Стоичков, носителя на 5 големи Световни купи в ските Марк Жирардели и най-добрия италиански скиор Алберто Томба.

Много приятели на Попангелов също дойдоха на тържеството и връчиха своите подаръци на юбиляра. След официалната част дойде време и за тортата, която от Бороспорт бяха приготвили.