Павел Ангелов записа лично постижение в Пекин

OFFNews 06 февруари 2022 в 15:52 1099 0

Българският представител в спускането с шейни Павел Ангелов приключи участието си на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 и завърши на 28-мо място - най-доброто в кариерата му.

Роденият в Крумовград състезател направи три официални опита на улея в Янцинг, като очаквано не намери място в топ 20 на дисциплината, които се класираха за финалното четвърто спускане.

Българинът се справи по-добре от редовно класиращия се в топ 20 на Световната купа румънец Валентин Крету, който остана на 29-а позиция. Зад българина завършиха още чехът Михаел Лейшек, грузинецът Саба Кумариташвили, японецът Сея Кобаяши, кореецът Намкю Лим и босненецът Мирза Николаев.

Павел Ангелов за втори път представя България на Зимни олимпийски игри, като в Пьончан 2018 финишира 37-ми. Той има седем участия на световни първенства с най-добър резултат 35-о място, а постижението му в Световната купа този сезон е 42-ро. Най-доброто му класиране в Световната купа е 29-о в Оберхоф сезон 2020/21, което означава, че сега в Пекин регистрира личен рекорд на най-голямата сцена.

Общо 34-ма се включиха в олимпийския турнир в спускането с шейни на единично, като преди уикенда заради коронавирус отпадна италианецът Кевин Фишналер.

Олимпийски шампион в спускането с шейни стана германецът Йоханес Лудвиг с време 3:48.735 минути, който в събота постави рекорд на улея в първия манш. Той вече спечели и Световната купа този сезон.

Втори е европейският първенец и бивш световен шампион Волфганг Киндл (Австрия). Италианецът Доминик Фишналер е трети,

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови