Откриват ски сезона в Банско на 14 декември, очакват се нови цени

OFFNews 05 декември 2019 в 13:31 12980 3

Сезонът във водещия ски курорт в България – Банско, ще бъде открит на 14 декември с участието на олимпийския шампион Марио Мат от Австрия и куп приятни изненади за зрителите. По традиция ще има игра с награди, като голямата е автомобил, чийто ключове ще трябва да бъдат намерени в специална зона. Златна монета пък ще бъда скрита в кабинка на лифта. За доброто настроение на публиката ще се погрижат рапърите от Ъпсурт, които ще изнесат концерт на Бъндеришка поляна.

По пистите в Банско вече има над 80 см сняг благодарение на благоприятното време в последните дни, разкри маркетинг директорът на концесионера "Юлен" Иван Обрейков.

"Тази сутрин в Банско беше минус осем градуса, много студено, хубаво зимно време, всички улици са почистени. Официалният старт на сезона е на 14 декември. Много добри температури за производство на сняг, от три дни оръдията работят постоянно, от върха до 2000 метра има над 80 сантиметра сняг. Сега целта ни е да вържем долните писти с по-горе, за да можем да отворим курорта. Ски легендата Марио Мат ще бъде гост и ще открие сезон 2019/20. Откриването ще бъде доста интересно и пак ще има награди”, заяви на пресконференция Обрейков.

Той не изключи промяна на цените на картите, които ще бъде обявени следващата седмица. През миналия сезон еднодневна карта е струвала 65 лв., а сезонната - 1500 лева.

“Цените ще ги обявим следващата седмица, тъй като още уточняваме договора с електроразпределителните доставчици. Токът, горивото и водата струват много и оказват съществено влияние върху цените, така че за момента не мога да кажа нищо, но предполагам, че до средата на следващата седмица ще стане ясно”, обясни Обрейков.

Новият кмет на Банско Иван Кадев заяви, че иска да работи по изграждането на втори кабинков лифт.

“Към настоящия момент се водят съдебни дела, очаква се решение на ВАС. Каквото и да бъде то, ние ще го приемем и впоследствие ще взимаме решения, с които да продължим работата по изграждане на втори кабинков лифт и уплътняване на ски зоната”, обясни Кадев.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12373

3

Emigirl

05.12 2019 в 17:24

Нямам търпение. Вярвам, че и новият кмет ще продължи да сътрудничи в цветущото развитие на града ни и да подпомага нас като жители. Със сигурност ще изпитам отблизо преживяването на откриващото събитие.

4000

2

Biser

05.12 2019 в 15:59

Оооо, голямата награда е автомобил. Само това като прочетох и ме спечелиха - там съм.

3900

1

Billy111

05.12 2019 в 14:35

Не се и съмнявам, че това ще е поредният силен сезон в Банско. Дано обаче да е последният без втори лифт.