Опитвали да откажат Устюгов от ски бягането

OFFNEWS 07 януари 2017 в 13:04 2815 0

24-годишният руснак Сергей Устюгов прави истински фурор в ски бягането през този сезон.

Вчера той спечели и старта на 10 километра свободен стил от Световната купа по ски-бягане в Тоблах (Италия), пети от веригата "Тур дьо ски". Той преодоля трасето за 21:47.9 минути и записа шеста победа за сезона и общо 11-а в кариерата си.

Устюгов изпревари с едва 4 десети от секундата във финалния спринт Морис Манифика от Франция и записа пети пореден успех в "Тур дьо ски" за сезона, с което се приближи до крайната победа два старта преди края на веригата.

Майката на Сергей Наталия обаче не винаги е одобрявала влечението му към ски бягането. Тя му е говорела като малък да се откаже и да си избере друга професия.

"За Сергей има два цвята - черно и бяло. Не признава никакви розови краски. Той смята, че ако нещо може да се направи, то той е длъжен да опита да го стори. Говорила съм му като порасна, че е време да спре с бягането, но той не искаше и да чуе.

Веднъж ме успокои, като каза да не се вълнувам много, защото това е работата, която винаги е искал. Какво по-хубаво от това да превърнеш любимото си хоби в професия", споделя Устюгова.

Заради сходството с фамилията Сергей погрешно е смятан за роднина на двукратния олимпийски шампион по биатлон Евгений Устюгов, но между тях няма връзка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови