Норвегия спечели щафетата в Оберхоф, българите затворени с обиколка

OFFNews Последна промяна на 11 януари 2020 в 19:07 1071 0

Норвегия спечели щафетата на 4 по 7.5 км за мъже от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф.

Ларс Хегле Биркеланд, Ерлен Бьонтегаард, Йоханес Дале и Ветле Кристиансен изминаха трасето за 1:19:32.3 час, след като направиха две наказателни обиколки и използваха 8 допълнителни патрона.

Това е двоен успех за Норвегия в щафетните стартове днес в Оберхоф, след като по-рано днес норвежките спечелиха и женската надпревара.

На второ място остана щафетата на Франция с голямата звезда Мартен Фуркад. Французите завършиха с пасив от 4.4 секунди с две наказателни обиколки и 6 допълнителни патрона.

Домакините от Германия заеха третата позиция на 48.2 секунди с две наказателни обиколки и 14 допълнителни патрона. България остана на последното 26-о място.

Още на първи пост Красимир Анев въртя две наказателни обиколки и използва 5 допълнителни патрона, след това Антон Синапов влезе в три наказателни рунда и му трябваха 6 допълнителни патрона.

На трети пост Димитър Герджиков използва 3 патрона, а Владимир Илиев не стартира, след като българите бяха затворени с обиколка. Утре Илиев ще стартира в масовия старт на 15 км в Оберхоф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови