МОК отказа да пусне Бьорндален на игрите

OFFNews 17 януари 2018 в 17:53 5692 0

Легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален засега остава вън от участие на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, които стартират на 9 февруари.

43-годишният Крал на биатлона не успя да покрие квалификационната норма, определена от треньорите на Норвегия и остана извън състава от петима биатлонисти и една резерва.

Оказа се, че в Норвегия са разчитали, че МОК ще отправи нещо като "уайлд кард" към Бьорндален за това, че е спечелил спринта в Сочи през 2014 година, но надеждите им се оказали излъгани.

За подобна възможност намекна треньорът на националния отбор Зигфрид Мазе. От националния олимпийски комитет на Норвегия обаче обявиха, че няма такава практика. Така Бьорндален, който на 27 януари ще навърши 44 години, засега остава твърдо аут от олимпийските игри.

Междувременно съпругата му - беларуската звезда в биатлона Дария Домрачова, разкри причините за слабата му форма през сезона досега.

Оказа се, че Бьорндален е имал сериозно заболяване през лятото, което му е попречило да тренира пълноценно. По думите на Домрачова мнозина не биха минали през подобно изпитание, но Бьорндален се е показал като истински "мъж и крал".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews