Марсел Хиршер гони трето злато в Пьонгчанг

OFFNews 21 февруари 2018 в 12:34 5029 0

Марсел Хиршер ще се опита да влезе в историята като спечели трети златен медал от Олимпийските игри в ПьонгЧанг 2018. След победите в гигантския слалом и комбинацията, австрийската ски звезда ще се състезава в слалома за трета титла от Игрите.

Евроспорт 1 ще излъчи пряко двата манша на 22 февруари (четвъртък) от 3:00 и 6:30 ч.

Марсел Хиршер гостува в иновативното студио на Евроспорт преди очаквания с голям интерес от феновете старт. „Ще дам най-доброто от себе си, за да спечеля трето злато“, категоричен е шесткратния световен шампион.

Той коментира и двете си победи дотук в Пьонгчанг. „В гигантския слалом не бях безгрешен – в определен момент линията ми беше прекалено изправена, но успях бързо да коригирам и да се върна към идеалната позиция на тялото преди последното стръмно спускане. Бях малко нервен, вълнувах се, но мисълта, че имаш един златен медал в актива, определено сваля напрежението“, сподели Хиршер.

Според него, той е постигнал неочаквано добър резултат в спускането от комбинацията.

„Това, че след спускането бях само на 1,3 секунди след най-доброто време, беше огромна изненада за всички, дори за мен самия. На слалома трябваше да се боря с бурния вятър и се молех само да не направя груба грешка, да не пропусна врата. Това беше най-големия ми страх, особено в последния етап от пистата, който беше истинско предизвикателство“, казва още Хиршер и споделя, че церемонията по награждаването е била един от най-специалните моменти в кариерата му досега.

„След един сребърен медал, две четвърти и едно пето място на Олимпийски игри, да усетиш златото на гърдите си е невероятно! И то в състезание, в което малко преди Игрите изобщо не бях сигурен, че ще участвам.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови