Клеман Ноел най-бърз от всички във Венген, Алберт Попов отпадна във втория манш в Шамони

OFFNews 08 февруари 2020 в 15:10 2062 0

Снимка Facebook: FIS Alpine World Cup

Клеман Ноел стигна до третата си победа за сезона в Световната купа в алпийските ски, след като триумфира в слалома във френския курорт Шамони. 

За радост на местните привърженици 22-годишният състезател бе най-бърз, завършвайки с общо време 1:41.47 минута и остави зад себе си изненадващите подгласници Тимон Хауган с пасив от 0.21 секунди и Адриан Пертъл (Австрия) с 0.31 секунди изоставане.

Второто спускане на на нашето момче Алберт Попов завърши с фатална грешка точно преди втората междинна контрола. Българинът се опита да атакува рано вратите и да ги преодолява максимално близо, но мина през двойна такава и загуби равновесие.

В този момент Попов имаше аванс от 0.09 секунди пред временния лидер Федерико Либераторе. Така той трябваше да стане един от деветимата състезатели, които отпаднаха във втория манш.

Един от тях е звездата в алпийските ски и първенец в генералното класиране Хенрик Кристоферсен, който допусна грешка в първото спускане. Все пак норвежецът продължава да води с 552 точки за купата в дисциплината слалом и с 877 за генералното подреждане.

Утре алпийците ще карат паралелен гигантски слалом в Шамони. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!