Камила Валиева благодари на треньорите си

OFFNews 21 февруари 2022 в 18:23 2838 0

Снимка Getty Images

"Треньорите Етери Тутберидзе, Даниил Глейхенгауз и Сергей Дудаков са майстори в професията си и ми помагат да бъда силна", написа руската фигуристка Камила Валиева в профила си в Инстаграм.

Това е нейна първа публична проява след допинг скандала, който се разрази на зимните игри в Пекин и стана основна новина.

"Първата ми олимпиада най-накрая приключи и искам да благодаря на тези, които ме изведоха до това най-важно събитие в живота на един спортист - моите треньори: Етери Георгиевна, Сергей Викторович, Даниил Маркович", написа Валиева.

"Вие сте абсолютни майстори в твоята област! И ти не само тренираш, но и се учиш да преодоляваш себе си, което помага не само в спорта, а и в живота. С Вас до мен се чувствам защитена и способна да издържа всеки тест, благодаря Ви за помощта да бъда силна", добави 15-годишната рускиня.

15-годишната Валиева, която е европейска шампионка от тази година, получи разрешение от Спортния арбитражен съд (КАС) да участва на Игрите в Пекин, въпреки че даде положителен допинг тест от 25 декември за забраненото вещество "триметазидин". Тя помогна на руснаците да спечелят златото в отборната надпревара миналата седмица и завърши четвърта при жените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!