Хакери са атакували Игрите в Пьонгчанг

OFFNews 11 февруари 2018 в 09:31 3021 0

Снимка Facebook: PyeongChang 2018

Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг също не се разминаха без хакерска намеса. Организаторите на Игрите обявиха, че са предотвратили кибератака по време на петъчната церемония по откриването.

Електронните системи, в това число интернет и телевизионния сигнал, бяха засегнати преди два дни, но ръководителите успокоиха, че не е било попречено в критична степен на оперативната работа.

"Поддържането на сигурността при оперативната работа е нашата основна задача. Ние няма да коментираме този въпрос, с който продължаваме да се занимаваме. Нашите системи са така сигурни, че работата им продължава, каза говорителят на МОК Марк Адамс.

Зимните олимпийски игри се провеждат само на 80 километра от границата на Република Корея с КНДР и двете страни чисто формално се намират във война, след като военният конфликт на полуострова от 1950-1953 година не е прекратен с мирен договор.

В последните месеци и по повод Олимпиадата се наблюдава увеличено доверие между двете страни и много двустранни срещи, а и спортистите им заедно дефилираха на церемонията по откриването. В Сеул се надяват, че и след края на състезанията ледът в отношенията ще бъде стопен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови