Фуркад натри носа на норвежците

OFFNews 06 януари 2018 в 18:20 7188 0

Ярка демонстрация на превъзходството си над всички в биатлона в момента направи френският доминатор Мартен Фуркад в старта от преследването на 12,5 км за Световната купа в Оберхоф.

Носителят на Кристалния глобус направи само една грешка в първата от четирите си стрелби и измина дистанцията за 32:23.6 минути. Така той записа четвърта победа за сезона и общо 67-а в кариерата си за Световната купа.

Двама братя от Норвегия допълниха призовата тройка. Втори завърши Йоханес Тингес Бьо с пасив от 6.3 секунди, след като направи три грешки в стрелбата. Трети финишира Тарей Бьо на 30.9 секунди с 20 от 20 повалени мишени.

От българите Антон Синапов се класира 44-и с четири грешки и на 4:18.0 минути след победителя, а Владимир Илиев е 47-и също с четири пропуска и пасив от 4:25.2 минути.

Мартен Фуркад се утвърди като лидер в генералното класиране за Световната купа с 552 точки, следван от Йоханес Тингнес Бьо с 514 точки и Яков Фак (Словения) с 372 точки. От нашите най-предно е класиран Владимир Илиев - 56-и с 27 точки, а Красимир Анев е 75-и със 7 точки.

"Не започнах състезанието така бързо, както обикновено, защото знаех, че Йоханес ме дебне по петите и е много бърз. На първата стрелба той получи предимство, но аз контролирах състезанието, настигнах го и го изпреварих. Не мисля, че прибърза със стрелбата легнал, но не знам защо пропусна.

След последната стрелба показах на норвежците, че не се страхувам от тях, но ги уважавам. Те могат да ме победят във всяко състезание, но и аз мога да сторя същото", коментира Фуркад.

В същото време пък брат му Симон, който изпадна от "А" тима на Франция, напомни за себе си, като спечели старта от календара на IBU в спринта в Осръблие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови