Фуркад без грешка и в преследването

OFFNEWS 17 декември 2016 в 18:32 1937 0

Двукратният олимпийски шампион Мартен Фуркад спечели преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в чешкия зимен център Нове Место.

Французинът направи само една грешка при стрелбата и финишира с време 32:53.6 минути. Това е общо 55-та победа за Фуркад в стартовете за Световната купа и шеста за сезона.

На второ място завърши руснакът Антон Шипулин, който изостана на 30.2 секунди след победителя и направи две грешки при стрелбата. Трети се нареди французинът Куентин Фийон Майе, който не направи нито един пропуск при стрелбата, но изостана на 38.3 секунди зад сънародника си.

Най-добре от нашите се представи Владимир Илиев, който завърши на 22-ро място с три грешки при стрелбата и изоставане от 2.03 минути зад Фуркад. Красимир Анев е на 37-мо място, също с три неточни изстрела. Антон Синапов финишира на 55-та позиция, а Димитър Герджиков не стартира в състезанието. В генералното класиране за Световната купа води Мартен Фуркад с 408 точки. На втора позиция излезе Антон Шипулин с 281 точки.

"Много съм доволен от представянето си. Бях добър и на трасето, и на рубежа. Много е важно да печеля всяко състезание, защото човек не знае какво го чака утре. Ето например Свендсен беше наред, но се разболя и не стартира днес. Очаква ни вълнуващо състезание в масовия старт", коментира Фуркад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!