Французойка спечели спринта на 7,5 км за СК по биатлон в Естония

OFFNews 11 март 2022 в 17:30 2071 0

26-годишната французойка Жулия Симон спечели спринта на 7,5 километра от Световната купа по биатлон при жените в естонския зимен център Отепяе. Времето на Симон е 20:45.8 минути, като изпревари с цели 11.0 секунди германката Ванеса Фойгт, която дълго време имаше някакви надежди за крайна победа.

Трета се нареди норвежката Каролине Офигстад Кнотен, изненадващо завършила на 12.8 секунди след победителката. За Кнотен това е втори подиум в кариерата. Отличното представяне на 27-годишината Кнотен отне третото поредно стъпване на подиума на германката Денизе Херман, която завърши 4-а.

Днешната победа е първа за Симон през този сезон и четвърта в кариерата й. Предишното й стъпване на първото място е преди повече от година – от 23-и януари 2021-а година в Антхолц-Антерселва. Симон направи един пропуск при стрелбата - и то при последната, но отличната й форма в ски-бягането, където се е състезавала преди това, й помогна за крайната победа. Тя взе водачеството след първата стрелба и постепенно увеличаваше преднината си.

Най-добре от българките се представи Милена Тодорова, която стартира с номер 6, а завърши на 50-о място с четири пропуска при стрелбите и изоставане на 2:20.2 минути. Даниела Кадева се нареди 75-а с два пропуска с пушката и закъснение от 3:11.1 минути. Третата българка днес Мария Здравкова остана 80-а с две грешки на рубежа и изоставане от 3:55.6 минути.

Марте Олсбу Рьойзеланд остава начело в генералното класиране за Световната купа, макар и преднината й да е стопена. Тя сега има 759 точки, пред шведката Елвира Йоберг, която е с 665. Трета е Динара Алимбекова от Беларус, която е с 589 точки. Лидерката в Световната купа Марте Олсбу Рьойзеланд завърши на 10-о място днес с две наказателни обиколки и изоставане на 35.5 секунди от французойката. Най-важното за лидерката днес обаче беше, че Йоберг завърши само на две позиции по-нагоре – 8-о място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови