Бьорндален се хвана за главата в Китай

OFFNews 16 септември 2019 в 16:57 3981 0

Легендата на биатлона Оле Ейнар Бьорндален се хвана за главата още в първата седмица на работата си като треньор на националния отбор на Китай.

Той и съпругата му Дария Домрачова бяха наети да подготвят китайците за домакинската олимпиада в Пекин през 2022 година. Първите впечатления на осемкратния олимпийски шампион обаче са, че го чака страшно много работа, която ще започне почти от нулата.

"Към днешна дата китайския национален отбор няма нищо. Нито ски, нито щеки, нито технически персонал. На практика от месец събираме екип, но започнахме късно, тъй като сезонът започва след месец, а добрите специалисти са вече ангажирани.

В Норвегия има много добри специалисти, но са заети и ще търсим хора извън Норвегия. Хората зад кадър в биатлона са много важни. Разликата с добър екип е като да караш Ферари и Фиаг.

Има проблем и с общуването със спортистите. Всичко се предава чрез преводач, а има нюанси, които е трудно да се предадат. Аз знаех, че няма да е лесно, но няма невъзможни неща", коментира Бьорндален.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови