Банско посрещна знамето за световното първенство

OFFNews Последна промяна на 02 April 2020 в 10:57 3182 3

Знамето - официален символ на световното първенство за младежи по ски алпийски дисциплини, което ще се проведе през март 2021 г. в Банско, вече е в града под Тодорка.

То бе донесено лично от директора на състезанието и Световната купа Виктор Гичев. Знамето му бе предадено в Нарвик, Норвегия, където бе последното световно за младежи. Заради пандемията от коронавирус шампионатът бе прекратен.

Гичев, който в Нарвик бе технически делегат на ФИС, получи знамето от Ерик Планер, изпълнителен директор на Световното младежко първенство в Норвегия.

"Всички са много оптимистично настроени за предстоящото първенство в Банско. Това, че непосредствено преди шампионата за младежите в Банско, има световна купа за мъже, е голям плюс за организацията и бе отчетено много позитивно от всички отбори, участвали в Нарвик", коментира Гичев.

Световно младежко първенство по ски алпийски дисциплини за първи път ще бъде организирано в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12000

3

leomesi

02.04 2020 в 16:24

Най-после нещо хубаво, лъч светлина в тунела. Че не всички новини са коронавирус, все пак се случват и положителни неща. Чакаме 2021 и това състезание с нетърпение.

4000

2

Filipova

02.04 2020 в 14:36

Световното младежко първенство по ски алпийски дисциплини за първи път ще бъде организирано в България и то не къде, а именно в Банско. Едва ли има друг курорт, който ще се справи по-добре с организацията от Банско. Чакаме март 2021 :)

4000

1

Plamerias

02.04 2020 в 11:29

И въпреки тежката ситуация, в която се намираме в момента, тези новини ни дават надежда и позитивизъм за борбения дух, ски спорта и постиженията в него. Нямам търпение всичко да е отминало и да дойде времето, когато пак ще се наслаждаваме на тези успехи, емоции и олимпийски състезания в любимия ми курорт.